Multi-fjernkontroller, så like men samtidig så ulik

Multi-fjernkontroller, så like men samtidig så ulik

De har for mange vært en god hjelper i å samle et hav av fjernkontroller til en enkel fjernkontroll. Mange har vært borti en eller annen variant av Logitech sine kontrollere.

I dagens hjem handler en multifjernkontroll om valget til å samle mer enn bare lyd og bilde produkter. Det handler også om å utføre handlinger inn mot et smarthus. Blant annet dimme lysene og senke rullegardinene når en skal se film.
Her skorter dessverre Logitech og en rekke andre multifjernkontroller, da integrering mot smarthus ikke er helt tiltenkt.

Control 4 er en verdensledende leverandør av smarthus og spesialister på styring av underholdnings produkter. Her kan en samle et hav av produkter på en sømløs og god måte.

Styring av produkter i Control 4 er veldig fleksibelt og stabilt. De fleste systemer og fjernkontroller styrer sine produkter via trådløse signaler som IR, men Control 4 kan også styre produkter via Seriell og IP. Fordelen med de to sistnevnte er at en har full kontroll over produktene med to veis kommunikasjon. På denne måten får systemet tilbakemelding når produkter blir slått på og hva produktene gjør. Noe som er avgjørende for en sømløs integrering.

Når en starter en underholdnings hendelse vil lyden alltid starte på f.eks. 30%, i motsetning til andre systemer som da starter på samme volum som da du skrudde av.

En annen fordel er at i det en trykker play/pause/stop mm. Vil en kunne sette i gang lys hendelser som dimmer ned/opp lyset for den beste opplevelsen.

Vi i Artius har også integrert det slik at Control 4 snakker med flere systemer og i vårt tilfelle snakker Control 4 med HomeSeer. Dette gjør oss svært fleksible til å få til akkurat de løsningene du som kunde måtte ønske.


Tilbake til artikler